Tijdens de herdenking van 80 jaar bevrijding werden op zondag 13 oktober de informatieborden onthuld op het terrein van het voormalige NAD-arbeidskamp in de Endepoel in Merselo. Dit markeerde de afronding van een project van Heemkundestichting 't Raokeliezer dat in 2019 van start ging. De stichting legde de restanten van het arbeidskamp bloot, legde wandelpaden aan en plaatste er informatieborden.
De Nederlandse Arbeidsdienst had als doel om het Nederlandse volk te onderwijzen in de idealen van het nationaalsocialisme. In kamp Albrecht Rodenbach woonden en werkten tussen 1942 en 1944 zo'n 120 arbeidsmannen die daar hun dienstplicht vervulden door middel van arbeid voor het land. Het kamp werd halverwege 1941 gebouwd en was in december dat jaar gereed voor gebruik.
Na de oorlog boden de barakken onderdak aan gezinnen uit Venray en werden sommige barakken hergebruikt in Venray en omliggende dorpen als noodziekenhuis, noodkerk, noodschool en andere tijdelijke voorzieningen.
De onthulling werd gedaan door Marion de Bresser, beheerder van de bossen in de gemeente Venray, en Adri Ekstijn, die de stichting destijds wees op het bestaan van het voormalige arbeidskamp Endepoel. Marion de Bresser sprak over de intensieve en zeer prettige samenwerking met Heemkundestichting 't Raokeliezer. Adri Ekstijn, die samen met PTSS-militairen vaak oorlogslocaties bezoekt, benadrukte de uniekheid van dit kamp. "Dit is het best bewaarde arbeidskamp van Nederland," zei hij.
Na de onthulling kregen de aanwezigen de gelegenheid om samen met leden van Heemkundestichting 't Raokeliezer een rondleiding over het terrein te maken.